Resultaten van: https://ismijnsitetoegankelijk.nl/

Datum scan:

Resultaten Zelfscan Toegankelijkheid

Hieronder vind je het resultaat van de zelfscan ismijnsitetoegankelijk.nl. Scoort de website goed, matig of slecht op ‘Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Leesniveau’, 'Code kwaliteit' en ‘Alternatieve tekst bij afbeeldingen’? Hieronder wordt per criterium uitgelegd wat de score betekent. Liever meteen alle aanbevelingen op een rijtje? Klik dan op 'Aanbevelingen'. Een nieuwe scan uitvoeren kan ook.

Uitleg resultaten

  • Yes, dit gaat goed!
  • Bijna goed...
  • Dit gaat fout.
  • Geen resultaat beschikbaar

Onderdelen met metingen

Gebruiksvriendelijkheid

Yes, dit gaat goed!

De gebruiksvriendelijkheid van een webpagina is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de structuur, het kleurcontrast en de schaalbaarheid van de pagina.

Leesniveau

Dit gaat fout.

Op veel websites is het taalgebruik best wel ingewikkeld. Het bepalen welke zin of welk woord ingewikkeld is, is voor iedereen anders. Ons advies: gebruik taalniveau B1 en waar mogelijk A2. Een tekst op B1-niveau bestaat uit eenvoudig Nederlands dat de meeste mensen begrijpen met makkelijke woorden en korte actieve zinnen. Het kan natuurlijk zijn dat je website voor een hele specifieke doelgroep is ontwikkeld. Je gebruikt dan vaak vakjargon en woorden die met name bij deze specifieke doelgroep bekend zijn. Dit kan invloed hebben op de resultaten van de zelfscan.

Alternatieve tekst bij afbeeldingen

Dit gaat fout.

Een ALT-tekst is een onzichtbare beschrijving van een afbeelding. De informatie in de beschrijving wordt voor een blinde of slechtziende bezoeker automatisch door de computer voorgelezen of in de brailleleesregel getoond zodat de getoonde informatie ook niet-visueel te begrijpen is.

Code-kwaliteit

Yes, dit gaat goed!

De code-kwaliteit zegt iets over de structuur, opmaak en informatie van je webpagina’s. Een website die met zorg is geprogrammeerd heeft een overzichtelijke HTML-code. Dit zorgt ervoor dat je website makkelijker door iedere browser, hulpsoftware, zoekmachine en vertaalprogramma kan worden gelezen.

Nog verder checken? Doe deze tests

Toetsenbord navigatie

Sommige mensen met een beperking (zoals blinden) maken geen gebruik van een muis. Zij navigeren op een website met gebruik van alleen het toetsenbord. Is jouw website hiervoor geschikt? Test het zelf!

Bezoekers missen is omzet missen

Is jouw website slecht toegankelijk? Dan kun je daardoor veel potentiële klanten en dus omzet mislopen. Op basis van een indicatief aantal bezoekers per maand, gemiddelde orderwaarde en gemiddeld conversiepercentage laten we zien hoeveel bezoekers benadeeld worden en hoeveel omzet in potentie misgelopen wordt. Vul voor een berekening op maat jouw eigen waarden in.

Disclaimer

Deze website en de bijbehorende tests zijn slechts bedoeld voor het creëren van bewustwording op het gebied van digitale toegankelijkheid. Op basis van de uitslag van de tests op deze website kun je geen betrouwbare uitspraak doen over de totale toegankelijkheid van de ingevoerde en automatisch onderzochte website. Alle resultaten zijn dus indicatief.

Alles later nog eens rustig bekijken?

Stuur mij per e-mail de resultaten toe zodat ik deze op een later tijdstip kan bekijken. Alle velden zijn verplicht.