Wie zitten er achter?

De Zelfscan Toegankelijkheid is een initiatief van de expertgroep Opportunities of e-Accessibility van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. Het projectteam bestaat uit medewerkers van
VNO-NCW & MKB Nederland, Accessibility en Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door ontwikkelaar Level Level.

MKB-Nederland

MKB-Nederland maakt zich hard voor een kansrijk ondernemersklimaat. Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico’s te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze worden gefaciliteerd en niet worden gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. Aan het begin van de twintigste eeuw is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers en wij zijn de stem van ruim 170.000 leden. 

Meer weten?

Ga naar www.mkb.nl of neem contact met ons op.

MKB Toegankelijk

MKB Toegankelijk is een programma van VNO-NCW & MKB-Nederland. Vanuit het programma informeren, stimuleren en activeren we ondernemers om werk te maken van toegankelijkheid. Iedereen moet kunnen meedoen, dát is onze ambitie. Een groeiend aantal brancheorganisaties sluit zich ook aan bij het programma. We werken samen met het ministerie van VWS, de VNG en leder(in) als vertegenwoordiger namens de Alliantie VN-verdrag.

Meer weten?

Ga naar www.mkbtoegankelijk.nl of neem contact met ons op.

Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. We bieden relevante en praktische oplossingen met de keurmerken Thuiswinkel Waarborg, Thuiswinkel Zakelijk & Shopping Secure, Thuiswinkel Reviews, juridische tools, belangenbehartiging,(markt)onderzoek en het educatieplatform Thuiswinkel e-Academy.

Thuiswinkel.org is initiatiefnemer van ShoppingTomorrow. Dit platform brengt e-commerceprofessionals samen in een exclusief en actief expertnetwerk, met als doel het leveren van inzichten voor de branche. De expertgroep Opportunities of e-Accessibility heeft in 2018-2019 een bluepaper geschreven over digitale toegankelijkheid. Download hier de bluepaper op de website van ShoppingTomorrow.

Meer weten?

Ga naar www.thuiswinkel.org of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Accessibility

Accessibility is het onafhankelijke Nederlandse kennis-, expertise- en onderzoeksinstituut voor toegankelijkheid. Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving, waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kunnen ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen.

Accessibility werkt onder meer samen met belangenorganisaties voor mensen met een functiebeperking en is internationaal betrokken bij de ontwikkeling van standaarden op het gebied van toegankelijkheid. Accessibility is een sociale onderneming, is onafhankelijk en ontvangt geen structurele financiële bijdragen. De organisatie wordt gefinancierd vanuit de dienstverlening die wij aan bedrijven en organisaties bieden. Daarnaast ontvangen wij subsidies voor projecten. De gegenereerde inkomsten vloeien terug in voorlichting, research en development die bijdragen aan onze doelstelling: het realiseren van een inclusieve maatschappij. Onze kennis en expertise stellen wij tevens beschikbaar aan steeds meer organisaties die de noodzaak van toegankelijkheid onderkennen. Wij doen dat in de vorm van audits, advies en trainingen. Daarnaast ondersteunen wij op strategisch, tactisch en operationeel niveau bij het duurzaam verankeren van de (digitale) toegankelijkheid in organisaties.

Meer weten?

Ga naar www.accessibility.nl of neem contact met ons op.

Level Level

Level Level is een full-service WordPress-bureau en loopt voorop als het gaat om de inzet van WordPress. Zij bieden advies, interactive design, visual design, development en support voor grootschalige en complexe websites. Ons gedreven en multidisciplinaire team wordt blij van het creëren van mooie en stabiele producten voor internet. Met de focus op een optimale gebruikerservaring voor alle apparaten helpen wij onze klanten hun online doelstellingen te bereiken.

Level Level gelooft in kwaliteit: we leveren gebruiksvriendelijke designs en duurzame code. Een stabiele technische basis en een geoptimaliseerd visuele beleving zijn essentieel voor een succesvolle website of applicatie. Responsive webdesign, usability, performance, accessibility, security en SEO zijn daarom bij ons niet optioneel, maar de minimale eisen voor een succesvol project

Meer weten?

Ga naar www.level-level.com of neem contact met ons op.